Bygg i Vadsø Sokn

Aktiviteter – bryllupEkteskapsinngåelse i kirka

Et ekteskap blir inngått når brudefolkene i vitners nærvær gir hverandre løfte om å leve sammen i ekteskap, – og når en godkjent vigselsperson erklærer at ekteskapet har offentlig gyldighet.

En ekteskapsinngåelse kan skje borgelig eller kirkelig, juridisk er det ingen forskjell, men en kirkelig vigsel har et kristent perspektiv i tillegg til den juridiske siden og handlingen har preg av å være en gudstjeneste. Ektepar som er viet borgelig kan i ettertid velge å ha en kirkelig forbønnshandling for ekteskapet. Dersom dere planlegger å gifte dere i kirka, ta kontakt med menighetskontoret i god tid for å gjøre avtale. Det koster ikke noe å inngå ekteskap i  kirka på stedet der minst en av brudefolkene har bosted. Men hvis ingen av brudefolkene bor der man ønsker å gifte seg, kan man måtte betale en liten sum.

Det er folkeregisteret/skatteetaten som foretar såkalt prøving av ekteskapsvilkårene for dem som vil gifte seg. Brudeparet må selv ta kontakt med folkeregisteret og sørge for at Prøvingsattest/melding om vigsel blir fremskaffet. Denne må man sørge for blir sendt eller levert til den som skal foreta vigselen. Vigselsordningen som brukes i Den norske kirke åpner for at brudeparet selv kan være med på utforming av seremonien. så ta gjerne kontakt i god tid så vi sammen kan planlegge seremonien.

27 August
11:00 Gudstjeneste, Vestre Jakobselv Kirke
03 September
19:00 Ungdomsgudstjeneste, Vadsø Kirke
10 September
17 September
24 September
01 Oktober

Amtmannsgata. 1b

Vadsø kirke holdes åpen året rundt: mandag
Andre kirker etter avtale.